Main Page

Idézet 4.
Irene Howat: Tíz lány, aki megváltoztatta a világot - OLVASS & ÉPÜLJ!
konyvek
bibliak
zene
gyermekkonyvek
ajandektargyak
termekek
Biblia Károli nagy rózsaszín ezüstszegély
Jézus csodái bibliai kifestő
Corrie ten Boom 1+1=20% akció Börtönlevelek + Csodálatos szeretet

Nem pusztán rajongó

Közzététel dátuma: 2014. 09. 19. 11:58:22

Nincs nagyobb problémája korunknak, mint a fogyasztói társadalom, a fogyasztói szemléletmód, a mának élés - és ennek a keresztyénségre gyakorolt hatása...

Nincs nagyobb problémája korunknak, mint a fogyasztói társadalom, a fogyasztói szemléletmód, a mának élés - és ennek a keresztyénségre gyakorolt hatása. Sokan megfogalmazták már aggályaikat, figyelmeztetésüket ezzel kapcsolatban, s jogosan: hiszen a "mindent nekem", az "én megérdemlem", "nekem ez jár" gondolkodásmódja szöges ellentétben áll Krisztuséval, aki nem szerezni jött el a földre, hanem másokat felemelni. Jézus Krisztus amikor ezen a földön járt, tanítványokat hívott el arra, hogy kövessék. Sokan hallgatták, de kevesebben követték, sokszor megbotránkozva kijelentésein. Kyle Idleman meghökkentő felfedezése éppen ez volt, s ez indította arra, hogy szolgálatát erre a kényelmetlenséget ígérő üzenetre építse: Jézus Krisztus követőket, tanítványokat keres, akik mindent odaadnak érte.
Könyve, a Nem pusztán rajongó időnként sarkosan fogalmaz, mégsem bántóan; radikális a kényelemmel szemben, ugyanakkor jó értelemben véve provokáló. Itt az ideje, hogy elgondolkozzunk, hogyan, milyen indíttatásból követjük Jézust. Hol vannak olyan területek az életünkben, ahol esetleg megalkudtunk, vagy amit még nem adtunk át Jézus uralmának. Arra sarkallja az olvasót, hogy vessen számot önmagával Isten színe előtt, és tegyen lépéseket Krisztus követésében. Mindezt Isten szeretetével és egészséges humorral fűszerezve. Nem ítélkezik senki fölött, nem tesz másodosztályú hívővé, nem állít elénk elvárásokat. Nem az a célja, hogy megszégyenítsen - sokkal inkább, hogy inspiráljon, s hívjon: változtassunk ott, ahol kell. Márpedig erre - legyen bár valaki régóta keresztyén - mindannyiunknak szüksége van.

Kárpáti Zsolt

Immanuel Alapítvány, 2014, 215 oldal, puhakötés
Bolti ár: 2490Ft, internetes ár: 2241 Ft
Kulcsszavak: könyvajánló

Write a review

You must be logged in to comment.

További cikkeink

Legutóbbi bejegyzéseink

Börtönlevelek
"Egy cella négy kőfalból és egy zárt ajtóból áll. Három kis lyukon keresztül tudunk titokban beszélni, és kicserélni apró börtönhíreket. Nem sok újat hoz, de azt az érzést megadja, hogy nem ülünk teljes elszigeteltségben..." Tovább »
Közzététel dátuma: 2016. 08. 16. 14:57:04 |
Isten a sorok között
Nemrégen olvastam egy cikket az elektronikus és a fizikai könyv olvasásának hatásairól. A felmérések azt bizonyították, hogy valódi könyvet olvasva az információ sokkal jobban megmaradt... Tovább »
Közzététel dátuma: 2014. 10. 06. 9:16:51 |
Bizonyságtételek a világ négy tájáról
Az egyik leggyakrabban feltett kérdés: mi az a CLC? Tovább »
Közzététel dátuma: 2014. 09. 27. 12:32:03 |
Nem pusztán rajongó
Nincs nagyobb problémája korunknak, mint a fogyasztói társadalom, a fogyasztói szemléletmód, a mának élés - és ennek a keresztyénségre gyakorolt hatása... Tovább »
Közzététel dátuma: 2014. 09. 19. 11:58:22 |

Nincs megjeleníthető cikk

Sajnos nem tudunk megjeleníteni az Ön keresésének vagy szűrésének megfelelő cikkeket. Kérjük, hogy próbálja újra vagy válasszon más kategóriát a menüből.