A szeretet választható

Tulajdonságok

ISBN: 9789632880075
Kiadó:
Harmat
Eredeti cím:
Love Is a Choice
Kód: 3540
Méretek:
144 x 197 x 16 mm
Súly: 0,355kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 292
Nyelv: magyar

Végleg elfogyott

Bolti ár: 2500,00 Ft
Internetes ár: 2250,00 Ft
Megtakarítás:  250,00 Ft (10%)
Ossza meg barátaival!

A szeretet választható

Hemfelt, Robert (Szerző) , Meier, Paul (Szerző) , Minirth, Frank (Szerző)

  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Leírás

John és Gladys, bár nagyon szeretnék egymást szeretni, képtelen közel kerülni a másikhoz. Kapcsolatukat behálózza egy rejtett, tudatlan szál, mely kimondhatatlan gyötrelmek és boldogtalanság okozója a házasságukban. Befolyásolja ítéleteiket, s megfosztja őket a választás szabadságától, miközben abban a tévhitben élnek, hogy jó döntéseket hoznak. Ezt a sajátos kapcsolati mintát nevezi a három amerikai szerző - egyikük pszichológus, ketten pszichiáterek - kodependenciának, azaz társfüggőségnek.

Saját klinikájukon - a Minirth-Meier Klinikán - sok ezer pár és család életében figyelték meg a társfüggőségben szenvedők kötődésmintáit. Bemutatják azt a folyamatot, ahogy az érintettek "beleszövődnek" a partner személyébe, s énképük és identitásuk erős korlátok közé kerül. Az okok között elemzik a kielégítetlen érzelmi szükségleteket, az elveszett gyermekkor jelenségét, a diszfunkcionális családok helyreállítására irányuló belső kényszert, valamint a múlttal való megbékélés módját.

Az érdeklődő olvasó segítséget kap, hogy saját kapcsolataira vonatkozóan átgondolhassa a rosszul működő minták hatásait, s a problémákat fenntartó tényezőket megfékezhesse. A szerzők lépésről lépésre vezetnek a változás esetenként fájdalmas, máskor örömteli útján

A könyvben ismertetett esettanulmányok azt bizonyítják, hogy mindenkinek van esélye az életét könnyebbé, rendezettebbé és irányíthatóbbá tenni, s visszanyerni a kapcsolatait megszépítő és gazdagító választás szabadságát.

Az Egyesült Államokban a kötetből röviddel megjelenése után több mint egymillió példány kelt el.Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Kicsoda az ember
Kicsoda az emberPapír:  765,00 Ft
850,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)

További címek a fenti közreműködő(k)től

A szeretet választható
A szeretet választhatóPapír:  2610,00 Ft
2900,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)
A boldogság választható
A boldogság választhatópapír:  2250,00 Ft
2500,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)
Hemfelt, Robert
Minirth, Frank
Meier, Paul
Hemfelt, Robert
Minirth, Frank
Meier, Paul

Kategóriák

Termékek » Könyvek » Lelkigondozás