Bonhoeffer - életrajz

Tulajdonságok

Kiadó:
Immanuel Alapítvány
Eredeti cím: Bonhoeffer
Kötés: Papír
Megjelenés dátuma: 17.04.2014
Nyelv: magyar

Megrendelhető

Bolti ár: 4950,00 Ft
Internetes ár: 4455,00 Ft
Megtakarítás:  495,00 Ft (10%)
Ossza meg barátaival!

Bonhoeffer - életrajz

Eric Metaxas (Szerző)

  5.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Leírás

Dietrich Bonhoeffer életrajza a magyar olvasóközönség számára egyedülálló hiánypótló munkaként mutatja be a huszadik század egyik legkiemelkedőbb hősét: a pásztort, a mártírt, a prófétát, a kémet, aki fiatalságával, megalkuvást nem ismerő bátorságával és briliáns intellektusával szembeszáll magával Hitlerrel is.

Meghatározó, mélyen megindító történet az övé. A nácizmusban testet öltő embertelen, gonosz szörnyeteggel szemben álló erkölcsi diadal expozéja ez a nem csupán Amerikában, de Németországban is óriási olvasótáborral rendelkező mű. Az előkelő arisztokrata családból származó német ifjú, miután egy harlemi gyülekezetben felfedezi az igazi hit tiszta tüzét, Németországba visszatérve az elsők között emel szót Hitler és a nácizmus ellen. Később lelkipásztori hivatása ellenére kettős ügynökként vesz részt a Führer elleni összeesküvésben. Elvei és hite mellett kitart mindhalálig. A rendkívüli élettörténet rendkívüli módon is ér véget: 39 éves korában az ekkor már vőlegény Bonhoeffert a flossenbergi koncentrációs táborban Hitler külön parancsára végzik ki.

Halála óta a 20. század egyik legösszetettebb és legizgalmasabb személyiségeként tartják számon – Eric Metaxas munkájából számunkra is kiderül, hogy méltán. Lebilincselő, egyben történeti, kulturális, filozófiai valamint vallási szempontból is részlet-gazdag életrajza igen aktuális üzenetet hordoz minden kor embere számára.

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Eric Metaxas
Csodálatos Kegyelem
Csodálatos KegyelemPapír:  3375,00 Ft
3750,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)
Csodák
CsodákPapír:  3105,00 Ft
3450,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)
Bonhoeffer - életrajz
Bonhoeffer - életrajzKeménytáblás:  4905,00 Ft
5450,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)