Keresztények és politika

Tulajdonságok

ISBN: 9789632881829
Kiadó:
Harmat
Eredeti cím:
Christians and Politics: Uneasy Partners
Méretek:
112 x 180 x 6 mm
Súly: 0,070kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 80
Megjelenés dátuma: 11.11.2013
Nyelv: magyar

Megrendelhető

Bolti ár: 1500,00 Ft
Internetes ár: 1350,00 Ft
Megtakarítás:  150,00 Ft (10%)
Ossza meg barátaival!

Keresztények és politika

Philip Yancey (Szerző)

  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Leírás

Míg a keresztények egy része azt gondolja, hogy nemcsak joguk, hanem kötelességük is részt venni a politikában, mások határozottan tiltakoznak a kereszténység és a politika közös platformja ellen. Úgy vélik, e barátságban elhomályosul a kegyelem evangéliuma, és könnyen a hatalmi harc eszközévé válik. Jézus nem kötötte a tanítványai lelkére, hogy jól szerepeljenek a közvélemény-kutatásokban, ám azt meghagyta nekik, hogy só és kovász legyenek. De egy modern demokráciában hogyan cselekedhetnek felelős állampolgárként a keresztények, és milyen célokat tűzhetnek maguk elé, hogy az evangélium ne váljon hatalmi harcok eszközévé?
A szerző ötféle megközelítésben mutatja be, miként viszonyulhatnak a keresztények a kormányhoz, illetve az egyház az államhoz. Számos történelmi példát kínál hit és közélet viszonyára, köztük a legutóbbi amerikai elnökválasztás tanulságait is elemzi, amelyben Istent igencsak belekeverték.

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Philip Yancey
Philip Yancey az amerikai Wheaton College-ban, majd a Chicagói Egyetemen szerzett diplomát. Hivatásos újságíróként számos magazinnak dolgozott; írásai többek között megjelentek a Saturday Evening Post, a National Wildlife és a Christianity Today oldalain. Jelenleg az utóbbi lap egyik főszerkesztője. Könyveit 25 nyelven több mint 14 millió példányban adták el szerte a világban. Művei közül tizenkettő részesült rangos nemzetközi elismerésben.