Fiókom

Ószövetségi exegézis

Ószövetségi exegézis

Kézikönyv teológiai hallgatóknak és lelkipásztoroknak

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Megrendelhető

Bolti ár:  2900,00 Ft
Internetes ár:  2610 Ft
Fizetendő:
2610 Ft
Megtakarítás:  290,00 Ft (10%)

Leírás

„Ez a könyv kötelező eleme minden tanár, diák és lelkipásztor könyvtárának. A kezdők és az exegézisüket az igehirdetésre való felkészülés során alkalmazni vágyó lelkipásztorok számára egyaránt felbecsülhetetlen értékű mű.”
 - David M. Phillips, Nazarene Bible College, Colorado Springs, Colorado

„Ez a kiváló, az ószövetségi exegézis olykor félelmetes feladatába bevezető mű egyszerre olvasmányos és hasznos. Gyakorlati, lépésről lépésre leírt módszert kínál az ige értelmezői számára, amely mentén eljuthatnak a textustól az igehirdetésig. A könyv különleges elemei közé tartoznak a szerző világos magyarázatai, érdekes példái és naprakész, az exegézis valamennyi aspektusát lefedő, magyarázatokkal kiegészített bibliográfiája. Azt tanácsolom az ige leendő értelmezői számára, hogy ha elindulnak az exegézis útján, Stuart bevezetője nélkül ne kezdjék el az utazást!”
 - Robert B. Chisholm Jr., Dallas Theological Seminary, Dallas, Texas

„Douglas Stuart exegézis-kézikönyve nagyszerű bevezető a Biblia megfelelő értelmezéséhez. A forrásanyagok értékelő leírása már önmagában megéri a könyv árát. Aki felelősségteljes exegéta szeretne lenni, annak ezzel a könyvvel érdemes kezdenie a tanulást.”
 - Tremper Longman III, Westmont College, Santa Barbara, California

Stuart megközelítése olyan gondos és megfontolt, lépésről lépésre haladó útmutatót biztosít, amely bármelyik ószövetségi igeszakasz esetén alkalmazható. Irányt mutat a teljes exegézishez, és a kifejezetten az igehirdetéshez igazított, gyorsabb megközelítésről is információkat nyújt. Megmutatja, hol találhatók és hogyan használhatók a bibliakutatás legújabb digitális és online forrásai. A kifejezések tára megmagyarázza a bibliatudomány olykor zavarba ejtő nyelvezetét, a gyakori tévedések listája pedig segít a diákoknak, hogy elkerüljék a jellemző hibákat. Egyetlen Ószövetséghez készült exegetikai útmutatót sem használtak szélesebb körben, hogy a lelkipásztorokat és a hallgatókat az ige hűséges, gondos értelmezőivé képezzék. Douglas Stuart a Massachusett s állambeli South Hamiltonban található Gordon-Conwell Theological Seminary ószövetségi tanszékének professzora.

Tulajdonságok

ISBN: 9786155446627
Kiadó:
KIA
Eredeti cím:
Old Testament Exegesis
Méretek:
142 x 198 x 20 mm
Súly: 0,375kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 312
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Kétélű kard
Kétélű kardpapír:  1350 Ft
1500,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!