Érteni az Írásokat
Érteni az Írásokat

Érteni az Írásokat [Antikvár könyv]

Bevezetés az igeértelmezésbe

(Író)
 
0,0 (0 szavazat)

2000 Ft


Megrendelhető
  Kosárba teszem
Könyvünk ​a Szentírás helyes értelmezését és alkalmazását szolgálja. Aki a Szentírást olvassa, esetleg hirdeti, annak azt értelmeznie is kell, és bizonyosnak kell lennie arról, hogy amit olvas és hirdet, az valóban a Szentírás tanítása. Ehhez szükséges elsajátítani az értelmezés alapelveit. A félreértett Ige téves hithez és hamis reménységhez vezethet.
Mindenekelőtt felvázoljuk a bibliaértelmezés nehézségeit, majd a Biblia eredeti szövegével és magyar nyelvű fordításaival foglalkozunk. Azután a bibliaértelmezés történetét tekintjük át, és figyelembe vesszük azt a kettős jellegzetességet, hogy a Biblia emberi könyv (mint bármilyen más könyv), de ugyanakkor isteni eredetű is (amelyhez hasonló nincs). Mindez kihatással van annak helyes megértésére. A kulturális, nyelvtani, irodalmi és retorikai jellegzetességeket is fontos tanulmányozni, hogy a Bibliában található különböző műfajú írásokat és szerkezeti egységeket megérthessünk. A szóképek, előképek és jelképek értelmezése, valamint az Úr Jézus példázatai gyakran nehéz kihívás elé állítanak, ugyanúgy a próféciák megértése és alkalmazása is.
A chicago-i nyilatkozatok mutatják, hogy el vagyunk kötelezve a Szentírás tévedhetetlensége mellett.
Állapot: Jó
ISBN: 9780957500808
Méretek: 148 x 210 x 20 mm
Súly: 0,482kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 424
Nyelv: magyar

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!