Észrevételek Dániel próféciáiról és Szt. János Apokalipsziséről
Észrevételek Dániel próféciáiról és Szt. János Apokalipsziséről

Észrevételek Dániel próféciáiról és Szt. János Apokalipsziséről

(Író)
 
0,0 (0 szavazat)

4275 Ft


Ár:
4275 Ft
Megtakarítás::
225 Ft (5%)

Megrendelhető
  Kosárba teszem
Sir Isaac Newtont fizikusi munkássága révén milliók ismerik, teológiai művei azonban magyarul eddig nem voltak hozzáférhetők. A latin, a görög és a héber nyelv kiváló ismerőjeként bátran vetette bele magát az egyházatyák és a régi próféciák tanulmányozásába. Ennek eredményeként megszületett az Észrevételek Dániel próféciáiról és Szt. János Apokalipsziséről című munkája, amelyet csak halála után hat évvel, 1733-ban adott ki unokaöccse Benjamin Smith, és amelyet Anglia lordkancellárjának Peter Kingnek ajánlott, aki személyesen ismerte Newtont és maga is alapos teológiai kutatásokat végzett.

Az angol polgárháborút követő évszázadban számos, az apokalipszist feldolgozó angol nyelvű kiadás jelent meg a korban elismert és híres teológusok tollából, akik között több prédikátor, püspök, sőt, még miniszter is akadt, de ez a mű teljességgel egyedülálló. Newton tanulmánya visszatükrözi szerzője magasan szárnyaló szellemét, következetes logikáját és a tényekhez ragaszkodás szigorú követelményét. Feltevéseit a több mint 1500 éves eredeti szövegforrások szó szerinti idézeteivel támasztja alá. A mű alapos és nagyívű áttekintése az üdvtörténetet meghatározó nagy birodalmak születésének, tündöklésének és bukásának. Az ókori keleti és a párhuzamosan vele alakuló nyugati egyház "szent" hagyományainak kialakulási folyamataiba is bepillanthatunk. A napjainkra már megkövesedett vallási ünnepek eredete is feltárul, amint a 666 jelentése is, és még számos rejtett információ.

A mű magyar nyelvű kiadására több mint két és fél évszázadot kellett várni. A fordítás korunk érthető anyanyelvén adja vissza az ókori szövegrészleteket is, amelyeket a szerző a latin nyelv akkori általános ismertsége révén olykor nem fordított le angolra. Így elmondható, hogy a könyv nem csak hiánypótló, de feltárja előttünk a történelem legnagyobb titkait.
ISBN: 9789631205794
Méretek: 142 x 200 x 15 mm
Súly: 0,335kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 284
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!