Fiókom

2084 – A mesterséges intelligencia és az emberiség jövője

2084 – A mesterséges intelligencia és az emberiség jövője

Szekuláris és bibliai elképzelések

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Megrendelhető

Bolti ár:  3900,00 Ft
Internetes ár:  3510 Ft
Fizetendő:
3510 Ft
Megtakarítás:  390,00 Ft (10%)

Leírás

Nem kell számítógépes szakembernek lennünk ahhoz, hogy foglalkoztasson a kérdés: hogyan befolyásolja az emberiség jövőjét a technológiai fejlődés és a mesterséges intelligencia.

Mit tartogat számunkra a 2084-es év? Vajon Orwell 1984 című regényének disztópiája felé haladunk - teszi fel a kérdést Lennox professzor, aki szerint a mesterségesintelligencia-alapú (MI) rendszerekről gyakran sokkal többet feltételezünk, mint amire ma valójában képesek, miközben a reális lehetőségeket és veszélyeket alábecsüljük. A könyv bemutatja az MI jelenlegi állását, előnyeit és hátrányait, valószínűsíthető következményeit a közeli és távoli jövőben az egyénre és bolygónk sorsára nézve. Közben olyan modernkori "látnokok" eszméit tárgyalja, mint Huxley, Harari, C.S. Lewis, Dan Brown és Tegmark, akik közül egyesek fényes, mások sötét jövőt jósolnak a Homo sapiensnek, hiszen az emberiség a biotechnológia és a geneteikai programozás által megváltoztathatóvá válik. Lennox érvelése szerint a világnézetünk és az abból következő erkölcs és etika döntheti el, hogy a mesterséges intelligencia alakulása miként hat az emberiségre. Harari úgy gondolja, hogy a Homo deus-t meg fogjuk alkotni, Lennox pedig úgy, hogy az igazi Homo Deus már eljött és újra eljövendő.

Tulajdonságok

ISBN: 9789632886718
Kiadó:
Harmat
Eredeti cím:
2084: Artificial Intelligence and the Future of Humanity
Méretek:
142 x 197 x 14 mm
Súly: 0,295kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 240
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!