Fiókom

Nagyobb van itt

Nagyobb van itt

Áhítatok napról napra

(Szerző)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)
Vásárlási információk

Megrendelhető

Bolti ár:  3500,00 Ft
Internetes ár:  3150 Ft
Megtakarítás:  350,00 Ft (10%)

Leírás

„Jézus azt mondja, nagyobb van itt a prófétánál, a próféciánál, a gyógyításnál. Most is tele a világ prófétákkal, új egyházakkal, új irányzatokkal. Mi mégsem azt mondjuk, hogy nem tud Jézus meggyógyítani, nem akarjuk lekicsinyelni azt, ha valaki prófétai szemmel meglát valamit, csak azt mondjuk, hogy nekünk ez nem elég. Ha nem Jézust láttad, akkor – bocsáss meg – nekünk ez nem elég. A mi szívünk már nem tud kevesebbel betelni, nagyobb van itt.”

A sziklából mézként fakadó Ige gazdagon elégítette meg az elmúlt évtizedekben mindazokat, akik Visky Ferencnek az év minden napjára szóló, 2003-ban megjelent bibliai elmélkedéseivel kezdték mindennapjaikat. E kötetben, Visky Ferenc születésének centenáriumán, most újra felfakad a méz, hogy bizonyságot tegyen arról, Isten szívében megszületett a kegyelem.

Tulajdonságok

ISBN: 9789731651989
Kiadó:
Koinónia
Méretek:
150 x 172 x 44 mm
Súly: 0,405kg
Kötés: Keménytáblás
Oldalszám: 648
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Visky Ferenc

Selyem Zsuzsa: Visky Ferenc könyvjelzõi Visky Ferenc református lelkész volt. Pietista, "rajongó", mondták róla kissé sajnálkozva, vagy fenyegetõzve sajnálkozva, már amikor egyáltalán szóba merték hozni, értelemszerûen '89 után - elõtte csend volt, vagy pártgyûlés-forgatókönyvbe írt kötelezõ elhatárolódás azok részérõl, akiknek nem lehetett nem tudomást szerezni arról, hogy Visky Ferenc hogyan végzi munkáját, hogyan viszonyul az emberekhez, hogyan ítélik el 22 évre, utána, a kényszernyugdíjban, milyen elképesztõen népszerû a fiatalok körében. Igen, pietista volt, egy rendkívül józan pietista. Rajongása nem jelentett elszálltságot, inkább valamiféle egyensúly volt személyiségében, hogy a dogmákra száradt, a szembenállás energiájával fûtött protestantizmusnak hitele legyen. Szeretni, szerelemmel szeretni a Törvényt, amit Isten adott - ezt érezte az ember közelében. És nem beszélt sem a katolicizmus, sem bármilyen más vallás ellen. Ha valaki ellen beszélt, az csak saját maga lehetett: így lehetett megérteni valamit abból, hogy merev igazság nincsen, az igazság mindig mozgásban van; tudásom az igazságról, ha ezt tudom, azonnal átvált nevetséges, pöffeszkedõ ignoranciába. Naponta héberül, görögül, németül és magyarul olvasta a magának aznapra kitûzött részletet a Szentírásból. Dolgozószobájában áldott, általa pontosan átlátott rendetlenségben, a polcokon több sorban egymás mögött, alatt, fölött könyvek különféle nyelveken. Nem csak szóval szerette õket: könyveibe színes zsinórokból könyvjelzõket ragasztott. Emlékszem, amikor egyszer az ortodox "szív imádságáról" beszélt, valami különös csavarral: nem volt az hûségnyilatkozat sem az ortodoxiához, sem a protestantizmushoz, tulajdonképpen mindkettõnek kritikája volt, mégis hû volt egyszerre mindkettõhöz, de legfõképpen egy önreflexióval rendelkezõ kortárs emberhez. Azt mondta ugyanis (egy prédikációban): van úgy, hogy olyan gyengének érzi magát az ember, hogy nem tud imádkozni, ilyenkor én a szív imádságát mondom, amit az ortodox testvéreinktõl tanultam: Jézus, könyörülj rajtam. S micsoda humora volt! Nagyon hiányzik.

Fogoly vagyok
Fogoly vagyokPapír:  1791 Ft
1990,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)
Anti
AntiHardback:  1350 Ft
Méz a sziklából
Méz a sziklábólKeménytáblás:  1785 Ft
1980,00 Ft
(Megtakarítás: 9%)

Kategóriák

Termékek » Könyvek » Napi áhítatok

Írjon véleményt erről a termékről!

Megjegyzések

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!