Fiókom

A fájdalom

A fájdalom

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Megrendelhető

Bolti ár:  2900,00 Ft
Internetes ár:  2610 Ft
Fizetendő:
2610 Ft
Megtakarítás:  290,00 Ft (10%)

Leírás

"Ezt a könyvet egyedül azzal a céllal írtam meg, hogy a szenvedés által fölvetett értelmi nehézségekre válaszoljak. Annyira sohasem vesztettem el az eszem, hogy feljogosítva éreztem volna magam arra, hogy lelkierőt és türelmet tanítsak másoknak. Nem is tudok mást felkínálni olvasóimnak, csupán a saját meggyőződésemet, hogy ha utolér bennünket a fájdalom, akkor némi bátorság többet segít a sok tudásnál, némi emberi együttérzés többet ér sok bátorságnál, s az Isten szeretetének a legkisebb érintése is többet ér mindezeknél."

C.S. Lewis, az angol középkori és reneszánsz irodalom professzora ebben a művében kristálytiszta logikával, lenyűgöző képekkel és hasonlatokkal, olvasmányos formában tárja elénk a kereszténység válaszát a fájdalom dilemmájára. Érvelése alátámasztásához irodalmi, filozófiai és egyháztörténeti klasszikusokat hív segítségül - köztük Shakespeare-t, Arisztotelészt, Pascalt, Aquinói Szent Tamást és Szent Ágostont.

Tulajdonságok

ISBN: 9789632883618
Kiadó:
Harmat
Eredeti cím:
The Problem of Pain
Kód: 6721
Méretek:
112 x 197 x 13 mm
Súly: 0,190kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 200
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Vélemények és ismertetők

zsoltk  (21.09.2012)

C.S. Lewis azt mondja magáról, hogy nem talált ki semmi újat, csak "laikusként" próbál írni a témáról. Ahhoz képest ma ő számít klasszikusnak! Tetszett a logikája, ahogy levezeti a fájdalom szükségszerűségét a világban. Mivel szabad akaratot adott Isten, a szabad akarattal rendelkező lények (mi, emberek) óhatatlanul összeütközésbe kerülünk. Ez pedig mindeképpen fájdalommal jár!

Nagyon ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének ennek a témának a mélyére hatolni!

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!