A Könyvek 2. - Erőm és énekem
A Könyvek 2. - Erőm és énekem

A Könyvek 2. - Erőm és énekem

1Sámuel - Énekek éneke

 
0,0 (0 szavazat)

6792 Ft


Ár:
6792 Ft
Megtakarítás::
1198 Ft (15%)
Állapot:
Kiváló

Amíg a készlet tart!
  Kosárba teszem
Különleges formában vehetik kezükbe a Biblia szövegét azok, akik csak most ismerkednek a Könyvek Könyvével, és azok is, akik már jól ismerik azt. A hagyományos kiadások vers- és fejezetszámozása, valamint rövidebb szakaszai helyett nagyobb fejezetekben olvashatók a Szentírás könyvei, hogy a magunk tempójában, beosztásában, illetve nagyobb szövegösszefüggésekben olvashassuk az új fordítású Biblia (RÚF 2014) érthető, szabatos és mai magyar nyelven megszólaló szövegét. A könnyebb megértést segítik a nagyobb egységek fejezetcímei, valamint az egyes könyvek előtt olvasható rövid, tartalmi bevezetések is.

A négyrészes sorozat mindegyik kötete olyan, mint egy-egy „nagyregény”, amely együtt rajzolja meg Isten „nagy történetét”. Ez a teremtéssel kezdődik, és Izráel, Jézus Krisztus, majd pedig az egyház történetén keresztül eljut az új teremtés csodálatos látomásáig, amelyben Isten új eget és új földet ad a hozzá visszatérő embernek.

Az Erőm és énekem címet viselő, második kötet Sámuel első könyvétől Eszter könyvéig tartalmazza a Biblia további történeti könyveit, amelyekben a letelepedett és magának királyt választó Izráel történetétől eljutunk a babiloni fogságig és az onnan való visszatérésig, az ország újjáépítéséig. Emellett Jób könyvétől a Zsoltárokon át az Énekek énekéig a költői és bölcsességirodalmi írásokat is ebben a kötetben olvashatjuk.

Vajon elbeszélhető-e az ember története Isten történeteként és – ami ugyanaz – Isten története az ember történeteként? Bizonyára erre a kérdésre született válaszul a Biblia, az Örökkévaló megszólalásait és csöndjét dokumentáló könyvek tüneményes gyűjteménye. Nemcsak írás, hanem beszéd, és nemcsak szöveg, hanem hang is.

Visky András

Ha egy történet színes, izgalmas, ütős, szívszorító, fordulatos és felkavaró, akkor érdemes újra meg újra elmesélni. Akárhányszor. Kisboltban, utcasarkon, templomban, kocsmában, oviban, asztalnál, erdőben, tengeren, hegycsúcson. Bárhol. Márpedig a Könyvek története ilyen. Isten beleszeret az emberbe, akit alkotott. Sok-sok kaland, csalódás és ármányos fordulat után találkoznak, egészen közel kerülnek egymáshoz. És aki igazán szeret, mindent odaad a másikért. Az életét is. Mert a Könyvek a mindent feláldozó életről szólnak. És többek, mint betű, mert ha szívünkben csíráztatjuk ezeket a szavakat, akkor mi is belépőt nyerünk az Életbe. Nem csak egy hétvégére vagy egy évre. Hanem örökre.

Lackfi János
ISBN: 9789635585151
Kiadó: Kálvin
Állapot: Kiváló
Méretek: 166 x 237 x 56 mm
Súly: 1,140kg
Kötés: Keménytáblás
Oldalszám: 802
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A sorozat további tagjai:
A KÖNYVEK

A Revideált új fordítású Biblia versszámozás nélküli, olvasmányos formában!

1Mózes - Ruth

Amíg a készlet tart!

5990,00 Ft
Fiz.: 5091 Ft
(Megtakarítás: 15%)

1Sámuel - Énekek éneke

Amíg a készlet tart!

7990,00 Ft
Fiz.: 6792 Ft
(Megtakarítás: 14%)

Amíg a készlet tart!

7490,00 Ft
Fiz.: 6367 Ft
(Megtakarítás: 14%)

Igény szerint beszerezhető

7490,00 Ft
Fiz.: 6741 Ft
(Megtakarítás: 10%)

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!