Fiókom

A tudomány valóban eltemette Istent?

A tudomány valóban eltemette Istent?

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Igény szerint beszerezhető

Internetes ár:  1000 Ft
Fizetendő:
1000 Ft

Leírás

Ha hiszünk sok mai kommentátornak, akkor a tudomány sarokba szorította Istent, megölte, majd eltemette, mindent átfogó magyarázataival együtt. Azt mondják nekünk, hogy az ateizmus az egyetlen intellektuálisan tartható álláspont - és minden arra irányuló kísérlet, hogy Istent újra életre keltsék, valószínűleg csak hátráltatja a tudomány haladását.

Ebben az elgondolkodtató és gondolatébresztő könyvben John Lennox arra figyelmeztet minket, hogy az ilyen állításokat komoly fenntartásokkal kezeljük. Valóban igaz - kérdezi -, hogy a tudományban minden az ateizmus felé mutat? Vagy lehetséges, hogy a teizmus jobban összefér a tudománnyal, mint az ateizmus? Vajon a tudomány eltemette-e Istent?

Tulajdonságok

ISBN: 9789637369865
Kiadó:
Evangéliumi Kiadó
Eredeti cím:
God's Undertaker - Has Science Buried God?
Kód: 6515
Méretek:
141 x 196 x 11 mm
Súly: 0,240kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 200
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Vélemények és ismertetők

Eliza  (21.09.2012)

Zoli mindent elmondott, amit én szerettem volna elmondani, de különösen ezek a mondatok aranyveretesek:
"Mindenhonnan azt folyik, hogy rohamosan fejlődik a tudomány; de akkor miért nem fejlődik a biztonság? Miért kerül az emberiség, és az egész világ egyre nagyobb bajba??... Mert jelenleg hamis alapokon áll a tudomány (is), és hamis az életről, önmagunkról alkotott képünk; hamis a világképünk! Csak úgy menekülhetünk meg, ha ezt belátjuk, és ezen mihamarabb radikálisan változtatni tudunk!"

Zoli  (21.09.2012)

Nagyon jó könyv. Igaz, én eleve úgy kezdtem olvasni, hogy tudtam a saját válaszomat. Igenis, be kell látni, hogy a tudománynak határai vannak; eszközökkel dolgozik, melyek határt szabnak neki. Eszközei a mérések, modellezések, MEGISMÉTELHETŐ kísérletek... A tudomány maga vezet el minket 3 olyan pontra, melyről kimondja, hogy egyetlen ponton indult; az élettelen anyagi világ keletkezése, az élet keletkezése, és az emberi személy. Mivel egyetlen ponton indult, soha MEG NEM ISMÉTELHETŐ, így a tudomány eszközeivel nem ismerhető meg soha! Ateistáknak is el kell jutni erre a 3 pontra, és aki nem hisz Istenben, ki kell tudnia mondani, hogy ezeket nem ismerhetem meg. Ezekhez a dolgokhoz tudományosan bizonyított misztérium tartozik. Viszont éppen ez ad szabadságot a tudománynak. A tudomány az emberiséget kéne, hogy szolgálja. Mindenhonnan azt folyik, hogy rohamosan fejlődik a tudomány; de akkor miért nem fejlődik a biztonság? Miért kerül az emberiség, és az egész világ egyre nagyobb bajba??... Mert jelenleg hamis alapokon áll a tudomány (is), és hamis az életről, önmagunkról alkotott képünk; hamis a világképünk! Csak úgy menekülhetünk meg, ha ezt belátjuk, és ezen mihamarabb radikálisan változtatni tudunk!

S Péter  (21.09.2012)

Feltett rengeteg kérdést csak ugy e válasz nicsen rá...
Miért létezik valami Miért nem a semmi létezik

ezekre ugysem lehet válaszolni sohasem

Matt  (21.09.2012)

Egy nagyon jó könyv és ha valakinek a világnézetével ez nem fér össze akkor ne a könyvet kritizálja.
marcinak meg annyit hogy valamit félre értelmezett. Tudományosan bizonyítható csak nem az evolúció szemszögéből.
Bátran ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, hogy ne csak egy irányból lássuk a világot, és fény derüljön az igazi tudományra amitől az evolúció nagyon messze áll. Akinek netalán előítélete van a könyvel kapcsolatban annak azt ajánlom hogy rakja le mihamarabb. A tudomány eltemette az evolúciót!!!

marci  (21.09.2012)

nem rossz, de:
sajnos tele van ilyen érvvel, mint: és mivel tudományosan nem bizonyítható Isten létezik. :(

dr. Szűk Gyula  (21.09.2012)

Páratlanul jó könyv, mely szisztematikusan és folyamatosan vezet el a csúcsra, "Az információ mint alapmennyiség" és "Az isteni cselekvés és a Hézagok Istene" című fejezetekhez.
Kár, hogy a jegyzetkészítő szegény Szathmáry Eőrsöt Elizabethként nőisetítette.

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!