Fiókom

A zsidó nép történelme

A zsidó nép történelme

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Megrendelhető

Bolti ár:  1250,00 Ft
Internetes ár:  1125 Ft
Fizetendő:
1125 Ft
Megtakarítás:  125,00 Ft (10%)

Leírás

Jamie Cowen 1999-ben és 2001-ben járt Budapesten, az akkoriban itt működő Messiási Zsidó Biblia Intézet előadó tanáraként. Egyhetes kurzusa során a zsidó történelemről beszélt, kivételes módon, Jézus-Jesua személyét állítva a középpontba. Hatalmas ívű sorozata Ábrahámtól napjainkig kíséte végig a választott nép tragédiákkal és felemelkedésekkel teli történelmét. A hallgatók néhány nap múlva úgy érezték, Izrael népének történelmével való ismerkedésük egyúttal a világ történelmében tett utazássá is vált. Nemcsak Izrael társadalmának Jézus-korabeli tagozódását érthették meg jobban, hanem Nagy Sándor ókori birodalmának sorsától kezdve ott jártak Jeruzsálem szörnyű pusztulásánál, az európai vándorutak és üldöztetések keserű fájdalmainál is. Megismerhették a korai egyházatyák zsidóellenes iratait éppúgy, mint a rabbinikus zsidóság gondolkodásmódjának formálódását is.

A jelen kötet ezeknek az előadásoknak a szöveganyagát dolgozza fel, megőrizve az élő beszéd lendületét. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné közelebbről megismerni ezt a hatalmas témát.

Tulajdonságok

ISBN: 9789631267884
Kiadó:
Keresztyén Segítség Hídja
Méretek:
142 x 197 x 12 mm
Súly: 0,240kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 200
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Írjon véleményt erről a termékről!

Megjegyzések

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!