Fiókom

Bűnbánat Keresztség Úrvacsora

Bűnbánat Keresztség Úrvacsora

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Igény szerint beszerezhető

Bolti ár:  730,00 Ft
Internetes ár:  655 Ft
Fizetendő:
655 Ft
Megtakarítás:  75,00 Ft (10%)

Leírás

A Magyar Luther Füzetek című sorozatunk 4. kiadványa Luther Mártonnak 1519-ből származó, a szentségekről szóló három fontos iratát tartalmazza.
1517 után Luthert egyre inkább sürgették barátai, hogy tisztázza a szentségekről vallott nézeteit. A reformátor ugyanis szakított a római egyháznak a hét szentségről szóló tanításával. 1519-ben Luther még három szentségről beszél (bűnbánat, keresztség, úrvacsora), de egy év múlva a bűnbánatot nem tekinti önálló sakramentumnak, hanem beolvasztja azt a keresztség szentségébe.
A három írás műfaja sermo, aza prédikáció, de mindegyik a kereső, laikus emberek számára készült, tanítói céllal.
Adja Isten, hogy mindazok a mai olvasók, akik a communio sanctorum, a szentek közössége, azaz egyházunk gyógyulása és épülése érekében a szentségek életgazdagító titkaiban szeretnének elmélyülni, ugyanolyan teológiai élményben részelsüljenek, mint az újabb és újabb kiadást sürgető első olvasók majdnem ötszáz évvel vagy a magyar fordításon munkálkodók hat-hét évtizeddel ezelőtt!


Tulajdonságok

ISBN: 9789639979307
Kiadó:
Luther Kiadó
Eredeti cím:
Eyn Sermon von dem Sacrament der pusz, Eyn Sermon von dem heyligen hochwirdigen Sacrament der Tauffe, Eyn Sermon von dem Hochwirdigen Sacrament des heyligen waren Leychnams Christi
Kód: 4243
Méretek:
140 x 198 x 4 mm
Súly: 0,082kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 53
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!