Csodálatos szeretet
Csodálatos szeretet
Csodálatos szeretet

Csodálatos szeretet

Igaz történetek

(Író)
 
5,0 (1 szavazat)

2120 Ft


Ár:
2120 Ft
Megtakarítás::
375 Ft (15%)

Megrendelhető
  Kosárba teszem
„Nem Corrie-val találkoztam e lapokon, hanem Corrie Krisztusával.”– Norman Grubb, az első kiadás előszavából

Corrie ten Boom túlélte a náci koncentrációs tábort, és Krisztus nemzetközi hírű bizonyságtevője lett. Megpróbáltatásainak történetét A menedék és a Börtönlevelek című kötetekben olvashattuk.

Ebben a könyvében azokból a csodálatos találkozásokból mesél el néhányat, melyek utazó szolgálatának első évei során, táborokban és börtönökben, egyetemisták és színészek, kifinomult és írástudatlan emberek között estek meg vele. Mindegyik egy-egy hiteles bizonyság, mely ma is elevenen szól, és Isten üzenetét hordozza.
ISBN: 9789631294545
Kiadó: CLC Magyarország
Eredeti cím: Amazing Love
Méretek: 148 x 210 x 6 mm
Súly: 0,145kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 104
Nyelv: magyar

A könyv tartalma

Előszó

1. Tervek

2. Megbocsátás

3. A visszaút

4. Váratlan ünnep

5. Ne féljetek!

6. Isten Igéje élő és ható

7. A tenger mély

8. Soha többé Németországba!

9. Az én csokoládés prédikációm

10. Az evangélium hirdetése szóban és tettben

11. Hitler katonája voltam

12. Hollandia

13. Hitünk munkálója

14. Közbenjáró imádság

15. Menekültek bajban

16. Székek a táborban

17. Hollywood

18. Londonban

19. May

20. Svájc

21. Kiegyenlítetlen tartozások

22. Bermuda

23. Pénzügyek

24. A második eljövetel

25. Két kislány

26. A világosság gyermekei nem járhatnak sötétségben

27. Örök élet

Előszó

„Tanúim lesztek – mondta Jézus a tanítványainak –, a föld végső határáig” (ApCsel. 1:8). Corrie ten Boom ezek közül való. Miután a koncentrációs táborban rátalált arra a győzelemre, mely legyőzi a világot, nem tudja titokban tartani. A világ minden részén ismerik bizonyságtevőként, Krisztus dalnokaként. Ezeken az oldalakon az átélt élmények elevenségével mesél csodálatos találkozásairól táborokban és börtönökben, egyetemistákkal és színészekkel, kifinomult és írástudatlan emberekkel. Úgy teszem most le ezt a kéziratot az asztalomra, hogy azt mondom, amit az a két tanítvány régen: „Nem hevült-e a szívünk, amikor beszélt hozzánk az úton?” (Lukács 24:32) Mert nem Corrie-val találkoztam e lapokon, hanem Corrie Krisztusával. Újból és újból áldást nyertem, amikor az Isten bölcsessége iránti gyermeki bizalmáról ír, amikor az Úr válaszolt az ő hitére, és bölcs, lelkeket megnyerő módszereiből, melyekkel oly sokaknak tudta Jézust bemutatni. Bárcsak sokan azok közül, akik e fejezeteket olvassák, a hit egyszerűségével látnák meg őt újra, mint aki mindenre elegendő a számunkra, és gerjedne szívük bátrabb hitre, mint ahogy az enyém is!

Norman Grubb

Részlet a könyvből

Az emberi szívek meglepően hasonlóak. Ahogy emberekkel beszélgetek Amerikában, Angliában, Svájcban, Németországban és Hollandiában, gyakran találom meg ugyanazt a szükséget, ugyanazt a tudatlanságot arról, hogy kik lehetünk Jézus Krisztusban, ha elfogadjuk a Bibliát Isten Igéjeként, egyszerű, gyermeki módon. Olyan Igeként, mely azt tanítja nekünk, hogy Isten bolondsága bölcsebb az emberek bölcsességénél, s hogy Isten szeretete minden értelmet meghalad.

Amikor a Bibliát olvassuk, sosem szabad azt az emberi bölcsesség kalauzaként vagy saját okoskodásunk mércéjeként használnunk.
Egyszer olyan hajón utaztam, melyet radar segítségével irányítottak. Oly sűrű volt a köd, hogy még a vizet sem láttuk magunk körül. A radar képernyője azonban egy fénysávot mutatott, mely jelezte egy másik hajó jelenlétét messze előttünk. A radar áthatolt a ködön és kiemelte a képét. Ugyanilyen a hit is, radar, mely látja a valóságot a felhőkön keresztül.

Krisztus győzelmének valóságát egyedül hit által lehet látni, ami a mi radarunk. A hitünk érzékeli azt, ami tényleges és valóságos; az érzékszerveink csak azt veszik észre, ami a három dimenzióra korlátozódik, s ami felfogható az értelmünkkel. A hit többet lát.

Nem vagyok tudós, de ami keveset tudok, nagyrészt úgy tanultam meg, hogy a halállal néztem szembe a ravensbrücki krematórium előtt. Ezért használ néha Isten arra, hogy segítsek azoknak, akik sokkal többet tudnak, mint én.

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!