Fiókom

Isten és a történelem

Isten és a történelem

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Jelenleg nem kapható

Bolti ár:  2500,00 Ft
Internetes ár:  2250 Ft
Fizetendő:
2250 Ft
Megtakarítás:  250,00 Ft (10%)

Leírás

Ez a könyv, amit a kezében tart az Olvasó, sokkal több, mint egyszerű történelmi értekezés. Erre a szerző, Kovács Géza személye a garancia. Mély és gyakorlati hite és bibliaismerete, közel hatvanéves lelkipásztori, lelkigondozói és evangélistai gyakorlata, történészi végzettsége és nem utolsó sorban nyolcvan évet meghaladó élettapasztalata mind arra teszik alkalmassá, hogy erőteljes és hiteles történelmi hitvallást fogalmazzon meg és fejtsen ki. Ez ebben az egyetlen mondatban összegezhető: Isten a történelemnek is Ura! A könyv minden oldalán, minden szakaszában ez a meggyőződés bukkan elő: a történelem nem más, mint az emberiség olyan eseménysorozata, amelyet Isten nemcsak útjára indított, hanem szent és szerető akaratának megfelelően mozgat, irányít és a legapróbb részletekig kontrollál. Éppen ezért a könyv nem a "teljes történelem" parttalan kifejtése, hanem elsősorban a zsidóság és a kereszténység küldetésének értékelése. Iránya és vezérfonala van, amely az Olvasó számára biztos támpontot nyújt, segíti az eligazodásban.
Mit üzen számunkra ez a könyv? Sokat és biztatót! Azt, hogy Isten szereti a magyar nemzetet is, és erkölcsi-szellemi ébredéssel akarja meglátogatni. Arra tanít és bátorít valamennyi magyar hívőt, hogy végre teljes szívvel keressük Isten akaratát és imádkozzunk hozzá nemzetünk jövőjét illetően is. Fantasztikus méltóság ez, amelyre az Úr elhívott bennünket!

dr. Kovács György

A történelem a mindenható, szent Isten ruhája, olyan ruha, amelyet Ő maga tervezett meg és Ő maga készített és készíti el folyamatosan. Az emberiség többsége élő Isten-hit nélkül, vagy hitben látó szemek nélkül csak a ruhát (a történelmi eseményeket) látja. Pedig nyilvánvaló, hogy a ruhánál sokkal fontosabb az, aki megtervezte és elkészítette, illetve folyamatosan készíti és hordozza ezt a ruhát. Istent meglátni és működését az eseményekben felismerni azonban csak hit-szemekkel lehetséges. Az pedig izgalmas felfedezést is jelent, hogy Isten ruházatának (a történelemnek) a terve a kijelentések könyvében, a Bibliában a jövőre vonatkozóan is a kezünkben van. Vagyis a Bibliának a jövőre vonatkozóan is vannak kijelentések. Ezeknek a kijelentéseknek (próféciáknak) a helyes értelmezése pedig óriási jelentőségű részben a múlt eseményeinek a helyes értelmezéséhez (hiszen a próféciák jelentős része már beteljesült), másrészt a jelen megértéséhez, és a jövendőre való felkészüléshez is.

Kovács Géza

Tulajdonságok

Kiadó:
Menedék Alapítvány
Kód: 6440
Méretek:
146 x 209 x 24 mm
Súly: 0,560kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 506
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Írjon véleményt erről a termékről!

Megjegyzések

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!