Isten a célkeresztben
Isten a célkeresztben

Isten a célkeresztben

Miért tévesztenek célt az új ateisták?

(Író)
 
0,0 (0 szavazat)

3510 Ft


Ár:
3510 Ft
Megtakarítás::
390 Ft (10%)

Megrendelhető
  Kosárba teszem

Újra előretörőben van a nyugati világban az ateizmus, és a legfőbb ellensége Isten. Az „új ateisták” szerint a vallás veszélyes, mindent megmérgez vagy megöl. És ha a világban a vallás jelenti a problémát, akkor a válaszuk egyszerű: szabaduljunk meg tőle.
De tényleg ilyen egyértelmű a dolog? John Lennox nyíltan szembeszállva Richard Dawkinsszal, Stephen Hawkinggal, Christopher Hitchensszel, Daniel Dennett-tel és társaikkal rávilágít a megközelítésükben rejlő tévedésekre, és amellett érvel, hogy észszerűtlen és tudománytalan módszereik révén éppen annak a makacs ostobaságnak a hibájába esnek, amellyel a dogmatikusan vallásos embereket vádolják.

Ebben a nagy tudásról tanúskodó és sok témát felölelő könyvben Lennox nem a természettudomány oldaláról közelíti meg a kérdéseket, hanem a filozófia, az etika és a történelem segítségével. Fejezetei eltérő megközelítést alkalmaznak, önállóan is tanulmányozhatók az olvasó érdeklődésének megfelelően.

„Nincs ennél jelentősebb vita, melyben a tudományt ütköztetik a vallással. Ám e vitát ezúttal is annak pontos értelmezésével kell kezdeni, hogy mi is valójában a tudomány és a vallás. Lennox csodálatosan eleget tesz a feladatnak.”
Colin Tudge
The Guardian

ISBN: 9786156209535
Kiadó: Evangéliumi Kiadó
Eredeti cím: Gunning for God
Méretek: 142 x 142 x 15 mm
Súly: 0,357kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 296
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!