Isten nevei a Szentírásban
Isten nevei a Szentírásban

Isten nevei a Szentírásban [Antikvár könyv]

 
0,0 (0 szavazat)

100 Ft


Végleg elfogyott
Részlet:
"Isten nevei
Mindaz, amit Istenről tudnunk kell, a Bibliában jelentett ki számunkra. Így az ószövetségi írásokban Isten magát nevei, cselekedetei és a lényéről szőlő ihletett kinyilatkoztatásokban, tanúságokban jelentette ki nekünk. Ez a kinyilatkoztatás fokozatosan megy végbe és egyre inkább érthető lesz. Ez nem csupán Isten személyiségére, jellemére és tulajdonságaira vonatkozik, hanem a kijelentés minden egyes részletére is. Ez az isteni módszer kivétel nélkül e szabály szerint történik: "...először füvet, azután kalászt, azután teljes szemet a kalászban" (Márk 4, 28).
Így tudósít bennünket a Biblia a világ teremtéséről és arról, hogy Isten hogyan jelentette ki isteni erejét az embereknek más hatalmas tetteibe. Ő élő, erős Isten (Róma 1, 19-20). Azután megtudjuk, hogyan beszélt Isten Mózessel szemtől-szembe (4. Móz. 12, 8). A próféták is így hallották Isten szavát (Ézs. 6, 8) éspedig olyan érthetően, hogy újra meg újra teljes bizonyossággal léphettek fel és vallhatták: "Így szól az Úr!" És amit hallottak, az nemcsak igehirdetésük tárgya volt, hanem isteni üzenet, amelyet írásban az utókornak is átadtak.
De még egy harmadik módon is közölte magát Isten az atyákkal és a prófétákkal az Ószövetségben: kijelentette nekik az Ő szent neveit. Ezekben a nevekben Isten feltárta azt, amit Ő önmagáról tudtul akar nekünk adni. Mert ezek a nevek nem önkényesen választott nevek, mint azok, amelyeket emberek egymásnak adnak, hanem súlyos tartalmú, mély értelmű szavak. Bizony elmondhatjuk: Isten neve "csodálatos" (Bírák 13, 18; Ézs. 9, 5)."
Kiadó: Evangéliumi Kiadó
Állapot: Alig használt
Méretek: 105 x 147 x 3 mm
Súly: 0,024kg
Kötés: Füzetkapcsolt
Oldalszám: 48
Nyelv: magyar

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!