Fiókom

Jobb híján

Jobb híján

  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Igény szerint beszerezhető

Bolti ár:  1900,00 Ft
Internetes ár:  1710 Ft
Fizetendő:
1710 Ft
Megtakarítás:  190,00 Ft (10%)

Leírás

"nem nyüzsögve, csak benne elmerülve"

A Jobb híján című kötetben a Károli Gáspár díjas Baranyi József eddig ismeretlen arcát mutatja meg az olvasónak. Ebben a kiadványban az esszéíró, a meditatív gondolkodó és költő Baranyi Józsefet ismerhetjük meg. Baranyi József hangja hiteles, mert őszinte, tiszta, mert biblikus. Noha személyesen szól, mégsem önmagáról, hanem az általa felismert igazságról tanúskodik. Ez nem olyan könyv, amit úgy lehetne végigolvasni, mint egy regényt, hanem olyan, mint a bibliai bölcsességirodalom, amiből csak csipegetni lehet. Az üdvtörténet egyes eseményei kapcsán oly sokszor eredeti meglátásokkal találja el a lényeget. A bűnbeesés kapcsán például ezt írja: "Azt hiszem, a kígyó azt akarta, hogy az ember koraéretten jusson olyan ismeretek birtokába, amelyek abban az adott helyzetben nem használtak, hanem egyenesen ártottak neki." Luther nyomán a 20. századi hermeneutika is hangsúlyozza, hogy a megértésben milyen fontos szerepete játszik az olvasó saját élettapasztalata. Baranyi József is erről vall: "Nekem Jób története valódi életből nyert valódi segítséget jelentett. Számomra ez nem teológia, nem ésszerű megfontolás, hanem a valós életből nyert élettapasztalat, amely az én élettapasztalatommá is válhatott, és felkészíthetett a szenvedések elhordozására."
A kötet mottója is lehetne a szerző Életprogram című verse: "Érettem / miattam / helyettem / halt meg / Mesterem, hogy / itt és most / belőle, / helyette, / és őérte / lángolva éljek, / fényt adva, / illatozva, / gyümölcsöt hozva, / nem lázadozva, / nem nyüzsögve, / csak benne elmerülve."
Ez a kötet valóban "fényt ad", "illatozik", "gyümölcsöt hoz", "nem nyüzsögve, csak benne elmerülve". Őszintén ajánlom minden olvasónak!
/Dr. Fabiny Tibor - egyetemi tanár/


Tulajdonságok

ISBN: 9789638542175
Kiadó:
Veritas Kiadó
Kód: 4409
Méretek:
149 x 214 x 19 mm
Súly: 0,554kg
Kötés: Kemény
Oldalszám: 347
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!