Fiókom

Láng a hamu között

Láng a hamu között

(Író) , (Szerkesztő)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Igény szerint beszerezhető

Bolti ár:  1650,00 Ft
Internetes ár:  1485 Ft
Fizetendő:
1485 Ft
Megtakarítás:  165,00 Ft (10%)

Leírás

Ma már nem tudjuk, mit jelentett a háború utáni ideológiai harc közepette a gyomláló lelkület ellen szólni; a személyi kultusz idején arról prédikálni, hogy bűn embereket dicső-teni; a Rákosi-műszakok, a sztahanovista élmunkások között arról beszélni, hogy a vasárnap istené; vagy a béketüntetések harsogó jelszavai között kimondani azt, hogy egyedül Isten teremthet békességet. De talán, ha bepillantást nyerünk a korabeli sajtóba, jobban megértjük, hogy a negyvenes évek végén, az ötvenes években szószékről hirdetni isten igazságát hőstett volt.
Olyan cselekedet, amelynek jelentőségét fel kellene fognunk, s tovább kellene adnunk fiainknak és lányainknak, hogy megértsék ők is: diktatúrában, cenzúra alatt is lehet szabad emberként élni, gondolkozni, szolgálni.

Könyvünk rendhagyó prédikációs kötet. Dobos Károly református lelkipásztor prédikációi csak töredékesen maradtak fenn. Ezeket a töredékeket helyeztük el a kor dokumentumai, a korabeli írott sajtó, a prátlapok és parlamenti hozzászólások keretei között, hogy egy kicsit beledöbbenjünk abba, i


Tulajdonságok

ISBN: 9789638654106
Kiadó:
Parakletos
Kód: 3949
Méretek:
142 x 197 x 11 mm
Súly: 0,145kg
Kötés: papír
Oldalszám: 127
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Kategóriák

Termékek » Könyvek » Igehirdetések

Írjon véleményt erről a termékről!

Megjegyzések

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!