Pedig mi azt hittük
Pedig mi azt hittük

Pedig mi azt hittük

Valláskárosultak evangéliuma

(Író)
 
4,0 (4 szavazat)

3510 Ft


Ár:
3510 Ft
Megtakarítás::
390 Ft (10%)

Megrendelhető
  Kosárba teszem
Az emmausi úton olyan emberek találkoznak a Mesterrel, akik egyszer már találkoztak vele, akik hittek benne, vele jártak. Valaha izzott a szívük, de ez a szív kihűlt, amikor a szilárdnak látszó hit és reménység szertefoszlott. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy remélték, ahogy szentül hitték, és amely hitre föltették az egész életüket, legszebb éveiket, sőt egzisztenciájukat, megélhetésüket is. Feltételek és kompromisszumok nélkül követték Jézust, de csalódniuk kellett, mert - legalábbis a tapasztalataik szintjén - őt követve jutottak lelki zsákutcába, mellette, vele járva mentek tönkre. Létezhet ilyen? - kérdezhetjük jogosan. Az igében azt látjuk, hogy igen! Bár a legtöbb evangéliumi üzenet arról szól, hogy ha Jézus nélkül élünk, akkor kilátástalanná válik az életünk, sötétben fogunk botorkálni, és előbb vagy utóbb kiégünk, bezzeg ha Jézussal élünk, akkor minden jóra fordul, életünk felvirágzik; az emmausi tanítványok történetében azt láthatjuk, hogy Jézust követve is juthatunk zsákutcába.

Hívő emberek tömegei járnak kiégett szívvel az élet emmausi útjain. Olyanok, akik már nem is tartják magukat hívőknek, akik elhagyták gyülekezeteiket, otthagyták egykor élő kapcsolataikat. Ugyanakkor sokan vannak azok is, papok, lelkészek, egyházi szolgák, misszionáriusok, elöljárók és aktív gyülekezeti tagok, akik a külsőségekben megtartották ugyan a hívő életük kulisszáit, de a szívük mélyén rég kihűlt a tűz, szolgálatukat csendes kétségbeesésben végzik, hívő életüket üresnek, értelmetlennek és erőtlennek érzik. Ilyenkor marad a fájdalom, a csalódás, az önmarcangolás és az üresség, vagy a keserű cinizmus. "Pedig mi azt reméltük...", "pedig mi azt hittük...", mondják szégyenkezve, lesütött szemmel, vagy mondják róluk mások megbotránkozások közepette.

Rájuk gondolva és feléjük fordulva mesélem el mindazt, amit megéltem, és amit a Szentírásból megértettem.

- Bolyki László

ISBN: 9786150003511
Kiadó: Bolyki L.
Méretek: 130 x 198 x 20 mm
Súly: 0,250kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 256
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!