Fiókom

Prédikációk - Tanítások - Jegyzetek

Prédikációk - Tanítások - Jegyzetek

(Szerző)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Megrendelhető

Bolti ár:  3500,00 Ft
Internetes ár:  3150 Ft
Megtakarítás:  350,00 Ft (10%)

Leírás

Szabó Imre református lelkipásztor, a szenvedélyes Igehirdető, az elmélyült teológus írásait egy kötetben vehetjük kézbe a család jóvoltából, nagyon dekoratív és szimbólumokban gazdag borítóval összefogott kötetben.

A köteteben olvashatjuk az 1998-ban kiadott „A bűnösök barátja” prédikációs kötet 50 Igehirdetését. Az eredeti borítón az egymásba fonódó két szív az Isten minden emberszívet magába ölelő szeretetének bizonyságát hirdeti. A kötetben helyet kapott a 2002-ben megjelent 7 előadásból álló tanítás „A kétszárnyú madár”, amelyet a Pápai Református Teológiai Akadémia adott ki. Az egyház megújulásának, megelevenedésének, új ébredésének reménységével ír a hiteles tanú, Szabó Imre, az ébredési ember, aki átélhette a II. Világháborút követő lelki ébredést. Különleges kincs a kötetben a „Biblia szívéről” szóló evangelizációs prédikációk a Jn 3,16 alapján, a Jó hír, ami külön kötetben 2005-ben látott napvilágot. Az Igehirdetések eredetileg a Dunamelléki Református Egyházkerület gyülekezeteiben hangoztak el. „Aki hegedűszóban tudott prédikálni” címmel Nehézy Károly lelkipásztornak is emléket állított Szabó Imre. Az írás, amiből a kiskoszmályi árvahíz létrejöttéről is olvashatunk, az ébredési idők erőteljes kegyességének hiteles tanúságtétele. Nagy értéke a kötetnek a „Bizonyosságaim, egy prédikátor jegyzetei”, ami Szabó Imre 90. születésnapjára jelent meg egy kis füzetben. Ő maga így ír róla: „2009. október 30-án töltöttem be 90. születésnapomat. Talán mondanom sem kell, hogy igen nagy élményt jelentett számomra, hogy megérhetem ezt a napot. Sok elmélkedésre indított az élet titkai, és sokszor gondolkoztam el hosszú életem tanúságain, összevetve őket keresztyén hitünk igazságaival.” Végül a mini „Praxis pietatis”-t is kezünkbe vehetjük a kötet mellékleteként, amit saját tapasztalatból mondom jól teszünk, ha mindig a szemünk előtt tartjuk.

Mi tehát ez az új kötet?
Szentlelkes prédikációk sokasága, amelyek egyben teológiai megalapozottsággal megírt tanítások. A Szentlélek által inspirált jegyzetek, amelyek tanítássá, előadássá formálódtak és ébresztő Igehirdetésekként hangzottak el.

Tulajdonságok

ISBN: 963002215X
Kiadó:
Magánkiadás
Méretek:
166 x 237 x 22 mm
Súly: 0,710kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 414
Nyelv: magyar

A szerző(k) további művei

Sírjanak a papok
Sírjanak a papokPapír:  3150 Ft
3500,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)

Kategóriák

Termékek » Könyvek » Igehirdetések

Írjon véleményt erről a termékről!

Megjegyzések

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!