Szeretetre teremtve
Szeretetre teremtve

Szeretetre teremtve

Az önértékelés megértése és fejlesztése

(Író) , (Író)
 
3,6 (10 szavazat)

2805 Ft


Ár:
2805 Ft
Megtakarítás::
495 Ft (15%)

Jelenleg nem kapható
SZERETETRE LETTÜNK TEREMTVE

A fenti mondattal sokan egyetértenek, de amikor saját életünkre gondolunk, már nem mindig érezzük valóságosnak. Mi akadályozza meg, hogy olyannak lássuk magunkat, amilyennek Isten elgondolt bennünket? Miért nem tapasztaljuk meg az Úrral való közösség örömét?

A válasz a szegényes önértékelésünkben rejlik. John és Agnes Sturt több évtizedes lelkigondozói tapasztalatára építve bemutatja, milyen tényezők formálták gondolkodásunkat a világról és önmagunkról. Szembesít azokkal a tévhitekkel és hazugságokkal, melyek lelkünk mélyén munkálkodva rombolnak bennünket. Feltárja, mit mond Isten Igéje rólunk, az ő teremtményeiről, egyediségünkről és értékességünkről.

Erre építve a könyv második felében a szerzők megrajzolják az egészséges, Isten szerinti önértékelés körvonalait, segítenek erősségeink és „fejlődési területeink” beazonosításában, és abban is, hogy „várkastélyunk” elzártságából megtaláljuk a többi emberhez vezető utat. A fejezetek végén található gyakorlatok e folyamat feldolgozásához adnak fontos támpontokat, míg a jegyzetekben további olvasnivalókat találhatunk. A könyv egyéni és kiscsoportos feldolgozáshoz is kiválóan alkalmas.

Könyvünk jelenleg nem kapható - az utánnyomás hamarosan érkezik!
ISBN: 9786156216007
Kiadó: CLC Magyarország
Eredeti cím: Created for Love
Méretek: 142 x 210 x 12 mm
Súly: 0,292kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 220
Nyelv: magyar

A könyv tartalma

Köszönetnyilvánítás
Előszó a második magyar kiadáshoz
Bevezetés
I. Az önértékelés megértése
1. A jó önértékelés
2. Az alacsony önértékelés
3. Énképünk fejlődése
4. Az alacsony önértékelés következményei
5. Az önértékelés teológiája felé
II. Az önértékelés építése
6. Vállald a felelősséget önértékelésedért!
7. Önmagad megértése
8. Fogadd el és szeresd magad!
9. Légy önmagad!
10. Mutasd meg magad!
Összefoglalás
Növekedési kiscsoportok

Előszó

Előszó a második magyar kiadáshoz

Istennek különös útjai vannak egyes könyvekkel. Sokszor ad a kezünkbe egy-egy kötetet, mely azután eleven, életet változtató módon szól hozzánk. Ez a könyv is ilyen. Az új-zélandi orvos-misszionárius Sturt-házaspár több évtizedes tanácsadói szolgálatának tapasztalatait foglalta írásba, s adta ki 1994-ben. Ők annak idején azért kezdtek lelkigondozói munkába, mert rájöttek, az ember nemcsak test, van egy nem látható rész is, melynek gyógyítására az orvostudomány nem alkalmas a maga eszközeivel. Éppen ezért a már meglevő orvosi és ápolónői képesítésükön túl is fejlesztették magukat; tanultak könyvekből és tapasztalataikból. Legnagyobb felfedezésüknek azt tartották, hogy az emberek többsége (akár hívő keresztyének, akár nem) alig képes felfogni és megélni Isten életükre vonatkozó nagyszerű tervét, legfőképpen azért, mert oly szegényesen gondolkozik Istenről és önmagáról.

E felfedezésük és sokéves lelkigondozói munkájuk gyümölcse lett ez a könyv, mely először Új-Zélandon jelent meg.
Évekkel később Londonban került egy magyar házaspár kezébe, akik lelkigondozói szolgálatuk kibővítéséhez kerestek valamit, ami nemcsak a múltbeli dolgok elrendezésében, de egy új, Isten szerinti gondolkodás kiépítésében is segíthet. Isteni találkozó volt ez. Hosszas levelezés és tárgyalás után 2007-ben lefordították és kiadták magyar nyelven. Már a kiadás folyamata alatt elkezdték egy tanfolyam kialakítását a könyv fejezeteire építve, s az azóta eltelt időben több százan vettek már részt és épültek az Isten szerinti önértékelésben e tanfolyamokon.

Könyvünk megjelenésekor sok területen teljesen úttörőnek volt tekinthető – abban az időben nagyon kevés önértékelésről szóló munka látott napvilágot, keresztyén szemlélettel pedig szinte alig. Több mint húsz évvel később olvasva ugyanolyan kiemelkedő kötet, mint akkor volt. Ezt egyfelől logikus felépítésének és alaposságának, másfelől pedig gyakorlatiasságának köszönheti. Éppen annyira támaszkodik a pszichológia eredményeire, amennyire szükséges, miközben a Szentírás rólunk szóló kijelentései segítségével építi fel az Isten szerinti önértékelést az Olvasóban.

A mostani kiadásban frissítettük a szöveget, illetve modernizáltuk a bibliográfiai hivatkozásokat. Az eltelt időben számos hivatkozott könyv elérhetővé vált magyar nyelven, ami további segítséget jelenthet a fejlődésben.

Ahogyan arról szerzőink is beszélnek, a kötet megkerülhetetlen részét képezik a fejezetek végén található gyakorlatok – nem elég csak olvasni az egyes témákról, alkalmaznunk is kell saját életünkre. Akár egyénileg, akár csoportosan tesszük ezt, bizonyosan elő fogja segíteni növekedésünket, fejlődésünket. A tapasztalat azt mutatja, hogy időről időre érdemes újra végigolvasni a könyvet, mert még azoknak is építő lehet, akiknek nincs különösebb önértékelési problémájuk; Isten előtti lelki leltározáshoz, önvizsgálathoz is használható.

Kívánjuk, hogy Olvasóink e könyv segítségével egyre inkább meglássák, Szeretetre lettünk teremtve!

- a kiadó

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!