Fiókom

Tedd idegeidet Isten kezébe!

Tedd idegeidet Isten kezébe! [Antikvár könyv]

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Végleg elfogyott

Web ár:  100 Ft Használt
Fizetendő:
100 Ft

Leírás

Az emberi test minden egyes szerve a teremtő Isten bölcsességéről tesz bizonyságot. Olyan remekmű, amilyet emberi elme sohasem alkothatott volna. De talán a legcsodálatraméltóbb az idegrendszer. Ha ember mértéket alkalmazunk, legföljebb egy óriás méretű telefonhálózathoz hasonlíthatjuk. A központból, az agyból a sejtek millióinak mindegyikéből vezeték visz a test mozgásszerveihez és a bőrhöz. Minden egyes gondolat, amely az agyból kiindul, meghatározott ingert gyakorol az idegpályákra. Minden érzést, amely a bőrön keletkezik, az idegek a központhoz, az agyhoz vezetnek. e központi idegrendszer (agy és gerincvelő) mellett, amely az ember akarata és testi érzései alá van rendelve,a hátgerinc hosszában húzódik még egy önálló (vegetatív) idegrendszer. Ez a vegetatív idegrendszer akaratunktól függetlenül szabályozza a belső szervek, a véredények és a mirigyek működését. Mivel a két rendszer egymással összeköttetésben áll, az említett élettani működések a lelki megnyilvánulásoktól függnek. Valóban egyedülálló remekmű! Áhítatos csendben állunk meg e csodálatos alkotás előtt, melyet teljesen megérteni sohasem tudunk, és Dávid zsoltára csendül fel ajkunkon: »Dicsérlek, hogy olyan csodálatosan alkottál meg engem, hogy oly csodás vagy minden művedben, jól tudja ezt az én lelkem« (Zsolt 139,14).

Érthető, hogy egy ilyen bonyolult mű nagyon érzékeny minden hatásra. A túlzott testi és szellemi munka, az élvezeti cikkek, a kábítószerek erősen megviselik. De még a lelki izgalmak is megzavarják az idegek működése közötti összhangot. Ezt a körülményt nagyon jól ismeri az ember ősellensége is. Ezért idegrendszerünk a Sátán támadásának különösen ki van téve. Valósággal zongorázik az idegeken, és borzalmas hangzavart tud kelteni ezen a nagyon érzékeny hangszeren.

Tulajdonságok

Kiadó:
Evangéliumi Kiadó
Állapot: Használt
Méretek:
102 x 191 x 1 mm
Súly: 0,016kg
Kötés: Füzetkapcsolt
Oldalszám: 24
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!