Fiókom

Vallomások

Vallomások

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Megrendelhető

Bolti ár:  3150,00 Ft
Internetes ár:  2835 Ft
Fizetendő:
2835 Ft
Megtakarítás:  315,00 Ft (10%)

Leírás

Nehéz szívvel ajánlom az Olvasó figyelmébe a tizenhárom prédikátorral készült interjút. Azért nehéz a szívem, mert e könyv lapjain éppen hogy csak sikerül felvillantani valamit a többségében csak kevesek által ismert emberek személyiségéből, hitéből és reménységéből. Életük, munkájuk sokkal gazdagabb annál, minthogy néhány kérdéssel, válasszal és egy rövid egyházi ismertetővel megfelelő mélységben lehessen azt bemutatni. Egyedül az vigasztal, hogy ez is jóval több, mint amit egyébként tudhatunk ezekről a (nem) hétköznapi hősökről. Ők hitük és lelkiismeretük szavát követve – különösebb médiaérdeklődés nélkül – nap mint nap megosztják figyelmüket és életüket azokkal, akik szellemi, lelki, anyagi vagy fizikai szükségben szenvednek.

 

Azért született meg ez a tizenhárom beszélgetés, mert őszintén érdekelt, milyen emberek vezetik, képviselik a gyakran óriási munkát végző, többségében protestáns kisegyházakat. Reméltem, vannak annyira érdekes személyiségek, hogy érdemes őket egy kötetben is bemutatni. De tegyünk egy próbát! Tudták például, melyik szelíd tekintetű lelkipásztorból lett kis híján bokszoló vagy színművész? Kinek a segítségével került Magyarországra a teljes Márai-hagyaték, ráadásul úgy, hogy azt papírhulladéknak minősítve csupán 40 forintra értékelték? Ki hagyta ott a Hit Gyülekezetét egy tradicionális egyházért? Melyik lelkipásztor büszke arra, hogy közvetve némi roma vér is csörgedezik az ereiben? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a könyv lapjain, sőt, reményeim szerint az is ki fog derülni az Olvasónak, hogy a kissé idegenkedve szemlélt, és nem ritkán csodabogárnak elkönyvelt prédikátorok hús-vér emberek, akik teljes szívvel keresik az igazságot.

Miközben életükről és egyházuk meggyőződéseiről faggattam a nyilatkozókat, feltűnt, hogy a megszólaló prédikátorok sokszor egymás számára is ismeretlenek. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a könyv úgy is felfogható, mint egy nagy közös beszélgetés, amelynek során mindenki megosztja, mit értett meg – részben a saját életét szemlélve – Krisztus tanításaiból.

Izsák Norbert


Tulajdonságok

ISBN: 9789630829793
Kiadó:
Pünkösdi Teológiai Főiskola
Kód: 4723
Méretek:
155 x 225 x 16 mm
Súly: 0,435kg
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 238
Nyelv: magyar

A szerző(k) további művei

Meredek görbén Istenhez
Meredek görbén IstenhezKeménytáblás:  2610 Ft
2900,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)
Autokeirikus pasztorálpszichológia I.
Autokeirikus pasztorálpszichológia
I.
Keménytáblás:  2700 Ft
3000,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)
A lélek titkai
A lélek titkaikeménytáblás:  2250 Ft
2500,00 Ft
(Megtakarítás: 10%)

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!