Fiókom

Ádám és Éva változó arcai

Ádám és Éva változó arcai

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Megrendelhető

Bolti ár:  1900,00 Ft
Web ár:  1710 Ft
Fizetendő:
1710 Ft
Megtakarítás:  190,00 Ft (10%)

Leírás

Napjainkban két emberkép vált uralkodóvá az európai kultúrában: a materializmus és a humanizmus emberszemlélete. Ezek éles kontúrjai mellett a bibliai emberkép halvány ceruzarajznak látszik, mégis ez számunkra az életre vezető "keskeny út". A materializmus és a humanizmus több sávos sztráda, amelyen lehet száguldani, de kérdés: hová vezet ez az út. Akik csalódtak akár a materialista, akár a humanista emberszemléletben, meglepő, hogy nem Isten felé fordulnak, hanem látszat utat keresnek. A Biblia tanítását elutasítják (anélkül, hogy ismernék), de befogadnak más (ókori pogány vagy keleti eredetű) szellemi áramlatokat. Hogy a tudományosság látszatát megőrizzék, olykor "vallástalanítják" ezeket, évezredes tapasztalatokra hivatkozva. Az ember ezoterikus megközelítése leplezett nihilizmus, ami csalódásból és Istent elkerülő útkeresésből fakad.
A következőkben megkísérlem vázlatosan bemutatni ezt a két - napjainkban uralkodó - emberképet, kiegészítve az ezoterikus-nihilista emberképpel, rámutatva a belőlük fakadó következményekre is társkapcsolatainkban, majd a nevelés és a hitélet gyakorlatában. Majd írásom utolsó részében igyekszem bővebben is kifejteni, hogy mit tanít a Szentírás az emberről, és e tanítás következményeiről, sőt perspektívájáról.
 - a szerző

Tulajdonságok

ISBN: 9786155446009
Kiadó:
KIA
Méretek:
140 x 196 x 10 mm
Súly: 0,188kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 151
Megjelenés dátuma: 2014.01.13
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!