Fiókom

Házunk népe

Házunk népe

A bibliai házassággondozás és gyermeknevelés körvonalai

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Amíg a készlet tart!

Bolti ár:  1900,00 Ft
Internetes ár:  1615 Ft
Fizetendő:
1615 Ft
Megtakarítás:  285,00 Ft (15%)

Leírás

Ez a könyv főleg azok számára készült, akiknek szívügyük a párkapcsolat, a házasság és a gyermeknevelés.
Látva a szemlélet és a gyakorlat alakulását (nem fejlődését!) ezeken a területeken, az a meggyőződés szilárdult meg bennem, hogy népünk sorsa - jövője, fennmaradása - azon múlik, hogy megállíthatók-e a jelenleg megfigyelhető tendenciák. Az látható ugyanis, hogy egyre csökken az egymás iránti elköteleződés és felelősségvállalás az emberi kapcsolatokban, ezzel együtt pedig növekszik a szabadosság és a felelősség elhárítása.
A pszichológia a 20. század folyamán az emberi kapcsolatok sok fontos összefüggését tárta fel, de önmagában nem tartalmaz erkölcsi iránymutatást. Sőt hajlamosít az erkölcsi magatartás viszonylagossá tételére, főleg azoknál, akik valamelyik pszichológiai elméletet életfilozófiájukká emelték.
Több évtizedes házassággondozó munkám kapcsán megtanultam, hogy a bibliai útmutatást tekintsem elsődlegesnek a tanácsadásban, már csak azért is, mert saját házasságunk megújításában is Isten igéje adott - és ad ma is -  eligazítást. A pszichológia szerepe másodlagos. Olyan, mint egy igehirdető számára a hangerősítő készülék: jó, ha van, de az üzenet hatékonysága nem azon múlik. Ebben a könyvben tehát a pszichológiai ismeret kristályosodik a bibliai üzenet köré, nem fordítva.
Ezt a szemléletet szeretném örökül hagyni azoknak, akik a szolgálatban munkatársaim, és remélhetőleg folytatni fogják ezt a munkát; de figyelmükbe ajánlom mindazoknak is, akik szeretnének eligazodni a társkapcsolatok útvesztőjében.

Tulajdonságok

ISBN: 9789639390768
Kiadó:
KIA
Kód: 4438
Méretek:
143 x 198 x 12 mm
Súly: 0,275kg
Kötés: papír
Oldalszám: 218
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

A szerző(k) további művei

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!