Igaz és hamis bűntudat
Igaz és hamis bűntudat

Igaz és hamis bűntudat

(Író)
 
0,0 (0 szavazat)

2880 Ft


Ár:
2880 Ft
Megtakarítás::
320 Ft (10%)

Megrendelhető
  Kosárba teszem
Paul Tournier különbséget tesz valódi és hamis bűntudat között. De mit jelentenek pontosan ezek a kifejezések? Talán azt, hogy bűnösnek érezhetjük magunkat anélkül, hogy valóban azok lennénk? Esetleg azt, hogy bűnösek vagyunk anélkül, hogy éreznénk vagy tudnánk róla?

Gyermekkorunktól fogva szülői és társadalmi elvárásokkal körülvéve élünk. Hallgassuk csak meg a szülőket: "Szégyelld magad, hogy viselkedsz az asztalnál?!" Vagy a tanárokat: "Nem szégyelled magad, hogy súgsz a társadnak a vizsgán?" Felnőttként pedig az emberek folyamatosan vádolják egymást, pusztán azért, mert közösségben élnek. A kölcsönös bírálatok légkörében öntudatlanul is mindenki úgy vigasztalódik, hogy másokat kritizálva keres önigazolást. Ez a mindennapjainkat megterhelő érzés összefüggésben van az embertársainkhoz fűződő viszonyunkkal, a kisebbrendűségi érzéssel, a szégyennel és a félelemmel.

A társadalom egésze a gyanakvás és a szemrehányás kimeríthetetlen forrása. A svájci pszichiáter ma már klasszikusnak számító műve szerint porba kell hullania a másik személlyel kapcsolatos valamennyi ítéletünknek ahhoz, hogy az illető meghallhassa Isten róla alkotott véleményét.
ISBN: 9789632883137
Kiadó: Harmat
Eredeti cím: Vrai ou fausse culpabilité
Méretek: 142 x 197 x 15 mm
Súly: 0,325kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 272
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Vélemények és ismertetők

Írjon véleményt erről a termékről!

A termék értékeléséhez be kell lépni fiókodba.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!