Fiókom

Samuel Lamb

Samuel Lamb

(Író)
  0.00
Értékelje ezt a terméket! (Az értékeléshez be kell lépni fiókjába.)

Jelenleg nem kapható

Bolti ár:  1000,00 Ft
Internetes ár:  900 Ft
Fizetendő:
900 Ft
Megtakarítás:  100,00 Ft (10%)

Leírás

"Mondjátok meg a keresztyéneknek Nyugaton, hogy ne imádkozzanak a mi szabadságunkért. A kormány részéről tapasztalható mérsékelt nyomás közel tart bennünket az Úrhoz és egymáshoz." E szavakat és a keresztyének helyzetét Kínában csak akkor lehet megérteni, amikor olyan kimagasló embereket ismerünk meg, mint Samuel Lamb. Ez a kistermetű, törékeny férfi boldog, megelégedett, és a maga több mint 80 esztendejével tele van élettel. A könyörtelen üldözés, és a több mint 20 éves büntetőtábor, valamint agymosás sem tudtam megfosztani őt bátorságától - nem tudta elpusztítani bizakodását -, és nem tudta eltörölni az örömét. Ezek alatt a hosszú, kemény évek alatt sok fogoly lelkigondozója lett, akik általa találtak az Úrhoz. 

A fogságból való elbocsátása után 1978-ban megalapította a milliós városban, Guangzhouban az egyik legnagyobb földalatti gyülekezetet Kínában, amely csodálatosan növekedett és hamarosan szétfeszítette a rendelkezésre álló helyet. Időközben mintegy 4000 keresztyén tartozik ehhez a gyülekezethez. A rendőrség ismételt látogatásai, fenyegetései és minden irat, énekeskönyv és elektronikai eszköz elkobzása sem tudta elbátortalanítani Samuel Lamb testvért és gyülekezetét, a "Név nélküli gyülekezetet".

Itt azonban nemcsak a mély benyomást keltő férfi életének tanúságtételéről van szó. Samuel Lamb története összefonódott a földalatti Gyülekezet létrejöttével és fejlődésével Kínában a kommunista hatalomátvétel, a XX. század ötvenes évei alatt és óta. Az ő élete és szolgálata beszédes és bátorító példa az Ige igazsága számára: "Az Isten 'erőtlensége' erősebb, mint az ember ereje..."


Tulajdonságok

ISBN: 9639867307
Kiadó:
Evangéliumi Kiadó
Eredeti cím:
Bold as a Lamb: Pastor Samuel Lamb and the Underground Church of China
Kód: 3552
Méretek:
142 x 196 x 15 mm
Súly: 0,212kg
Kötés: Papír
Oldalszám: 176
Nyelv: magyar

Ehhez a termékhez mások az alábbi termékeket vásárolták meg:

Írjon véleményt erről a termékről!

Vélemények

Vélemény írásához be kell jelentkeznie.

Iratkozzon fel a CLC hírlevelére,

hogy friss információkkal láthassuk el a keresztyén könyvek világából!

A CLC egy olyan nemzetközi szervezet, mely elkötelezett a Biblia, a keresztyén könyvek és más keresztyén média terjesztése mellett. Jelenleg 58 országban, 180 könyvesbolton, 18 nagykereskedelmi raktáron és 18 kiadón keresztül működik. A CLC az egyes országokban autonóm módon, de egy látást követve, egységben szolgál.
Tudjon meg többet a CLC-ről (angolul)!